ВИКОРИСТАННЯ ДИКОРОСЛОЇ СИРОВИНИ У ВИРОБНИЦТВІ БІСКВІТНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ

Н. В. Іщенко, Ю. А. Мацук

Анотація


Однією з головних умов функціонування організму людини є обов’язкова наявність у раціоні харчування біологічно активних речовин (БАР). Перспективною сировиною для збагачення харчових продуктів БАР є рослинна сировина.

Мета статті – розглянути доцільність використання кріопорошків дикорослих ягід із калини, обліпихи, бузини чорної для виготовлення бісквітних напівфабрикатів.

Методика дослідження. Використані структурно-механічні, фізичні й мікробіологічні методи.

Результати. Дослідження є продовженням розробки асортименту функціональних продуктів. Установлено раціональну концентрацію кріопорошків, обґрунтовано окремі стадії технологічного процесу. Показано, що за рахунок часткової заміни борошна й цукру кріопорошками дикорослих ягід поліпшується структура готових бісквітних напівфабрикатів, збільшується строк їх зберігання, підвищується біологічна цінність виробів.

Висновки. Розроблені бісквітні напівфабрикати з ягідними порошками характеризуються високою якістю і рекомендовані до впровадження в закладах ресторанного господарства.

Ключові слова: порошки дикорослих ягід, бісквіт, борошняні кондитерські вироби, калина, обліпиха, бузина чорна.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.