Товарознавча характеристика продукції козівництва

Юрій Георгійович Бургу

Анотація


У статті розглянута товарознавча характеристика продукції козівництва. За напрямом продуктивності кози бувають молочні, вовнові, пухові. Молоко породистих кіз на смак не тільки не поступається коров’ячому, але і перевершує його. Молода козлятина за смаковими якостями не має аналогів, а за поживністю й корисністю не поступається баранині та набагато перевершує яловичину й свинину. Велике значення має козячий пух (з якого виготовляють пухові хустки (шалі), ажурні павутинки й шарфи, фетр найвищої якості та різні плетені вироби). Важливою продукцією козівництва є також ангорська вовна, яку широко використовують для виробництва плюшу, оксамиту, вельвету.
Ключові слова: кози, молоко, білок, альбумін, казеїн, глюкоза, лактоза, шерсть, пух, порода, мінеральні речовини.

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.