Вплив генотипових і фенотипових чинників на продуктивність молочної худоби
Анотація
У статті розглянуто вплив генотипових і фенотипових чинників на продуктивність молочної худоби. Тварин оцінюють за молочною продуктивністю відповідно до надоїв. Головними факторами, що зумовлюють кількість і якість молока, є рівень годівлі, утримання тварин і кваліфікація тваринників. З біологічних факторів виокремлюють вік першого парування, живу масу та розвиток первістки, кратність доїння, породу, розвиток молочної залози. Для корів із кількома отеленнями має значення вік, тривалість сервіс-періоду, сухостійного періоду.
Ключові слова: молоко, білок, амінокислоти, молочний цукор, лактація, годівля, молокоутворення, мінеральні речовини.
Ключові слова: молоко, білок, амінокислоти, молочний цукор, лактація, годівля, молокоутворення, мінеральні речовини.
Повний текст:
PDFПосилання
- Поки немає зовнішніх посилань.