РОЗРОБЛЕННЯ ХАРЧОВИХ РАЦІОНІВ РЕЗИСТЕНТНОЇ ДІЇ

І. С. Тюрікова / I. Tiurikova, Ю. Г. Наконечна / Yu. Nakonechnaya

Анотація


Метою проведеного дослідження є створення харчового раціону резистентної дії. У
процесі дослідження використано стандартні методики й методику визначення комплексного по-
казника якості. Розроблено харчовий раціон резистентної дії. У склад раціону харчування включено
напої з рослинної сировини з додаванням горіхових добавок – волоського горіха молочно-воскової
стиглості, перикарпію стиглого горіха та екстрактів на їх основі. Проведено порівняльний ана-
ліз основних нутрієнтів розробленого харчового раціону. Розраховано комплексний показник якості
розробленого харчового раціону (КПЯ=100,3 од.) щодо нутрієнтних вимог ФАО/ВООЗ (КПЯ=76,18 од.)
та вимог науковців України (КПЯ=99,31 од.), який показує його високі якісні характеристики. Розро-
блений раціон можна рекомендувати для закладів ресторанного господарства з метою підсилення
резистентності організму несприятливим факторам навколишнього середовища.
Ключові слова: харчовий раціон, резистентна дія, фізіологічна потреба, організм, функці-
ональні напої, волоський горіх.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.