Вимоги до товарної якості забійних свиней і одержаної свинини

Габріела Олександрівна Бірта, Юрій Георгійович Бургу

Анотація


На процес формування і забезпечення якості продукції впливає величезна кількість різноманітних чинників. Якість є нестійким об’єктом, який прагне відхилятися від заданого, запланованого рівня. Тому цим процесом необхідно цілеспрямовано керувати. Під управлянням якістю розуміють скоординовані дії керівників, технологів, менеджерів і інших робітників, котрі забезпечують створення і виготовлення продукції, яка повністю задовольняє споживача при мінімальних затратах праці, матеріалів і енергії. Процес управління якістю повинен охоплювати діяльність всіх структурних підрозділів підприємства: маркетингових, проектних, виробничих, збутових, тобто відбуватися на всьому ланцюжку – від постачальників до споживачів.
Ключові слова: якість, свинина, категорії вгодованості, виробництво м’яса, мармуровість м’яса, ніжність, соковитість, стандарт, консистенція.

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.