УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ СТРАВ ІЗ РИБИ З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЇХ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ

К. О. Мельников / K. Melnikov, Т. О. Колісниченко / T. Kolisnychenko, Ю. А. Мацук / Y. Matsuk, Т. С. Листопад / T. Lystopad

Анотація


Мета дослідження. Однією з головних умов функціонування організму людини є обов’язкова наявність у раціоні харчування основних нутрієнтів. Перспективною сировиною для збагачення харчових продуктів є рослинна сировина. Тому розглянуто доцільність використання порошків із дикорослих ягід для виготовлення страв із риби. Методика дослідження. Використані органолептичні, фізико-хімічні методи. Результати. Розроблено технологію виробництва риб-рослинної страви «Кнелі з рибного мусліну з журавлиною» шляхом введення порошку із вичавок журавлини. Проведено органолептичну оцінку та виконано органолептичні профілі страви-аналога та вдосконаленої страви. Висновки. Розроблені риборослинні страви з ягідними порошками характеризуються високою якістю і рекомендовані до впровадження в заклади ресторанного господарства.

Ключові слова: риба, риборослинні страви функціонального призначення, антиоксиданти, підвищення харчової цінності.

ПОСИЛАННЯ

1. Белова М. П. Исследование динамики показателей качества и безопасности рыборастительных полуфабрикатов и кулинарных изделий / Белова М. П., Сыч А. Г. // Материалы отраслевой студенческой научно-технической конференции образовательных учреждений Росрыболовства (14–16 мая 2014, г. Владивосток) : в 4-х ч. – Владивосток : Дальрыбвтуз, 2014 – Ч. 3. – С. 14–16.

2. Бородько С. В. Использование антиоксидантов в пищевой промышленности и их влияние на здоровье человека / Бородько С. В.  [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://urmzege.by/-files/site/antioksidanty.pdf (дата звернення: 10.09.2017). – Назва з екрана.

3. Гаппаров М. Г. Функциональные продукты питания / Гаппаров М. Г. //Пищевая промышленность. – 2003. – № 3. – С. 6–7.

4. Студенцова Н. А. Перспективы развития функциональных продуктов питания из рыбного сырья / Студенцова Н. А. // Рыбное хозяйство . – 2003. – № 4. – С. 57.

Опубліковано: 2019-01-15


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.