ВИКОРИСТАННЯ ДИКОРОСЛОЇ СИРОВИНИ У ВИРОБНИЦТВІ БІСКВІТНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ

Н. В. Іщенко, Ю. А. Мацук

Анотація


Однією з головних умов функціонування організму людини є обов’язкова наявність
у раціоні харчування біологічно активних речовин (БАР). Перспективною сировиною для
збагачення
харчових продуктів БАР є рослинна сировина. Мета статті – розглянути доцільність
використання кріопорошків дикорослих ягід із калини, обліпихи, бузини чорної для виготовлення
бісквітних напівфабрикатів. Методика дослідження. Використані структурно-механічні,
фізичні й мікробіологічні методи. Результати. Дослідження є продовженням розробки
асортименту
функціональних продуктів. Установлено раціональну концентрацію кріопорошків,
обґрунтовано окремі стадії технологічного процесу. Показано, що за рахунок часткової
заміни
борошна й цукру кріопорошками дикорослих ягід поліпшується структура готових
бісквітних
напівфабрикатів, збільшується строк їх зберігання, підвищується біологічна цінність
виробів. Висновки. Розроблені бісквітні напівфабрикати з ягідними порошками характеризуються
високою якістю і рекомендовані до впровадження в закладах ресторанного господарства.
Ключові слова: порошки дикорослих ягід, бісквіт, борошняні кондитерські вироби, калина,
обліпиха,
бузина чорна.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.