СУЧАСНІ НАПРЯМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ М’ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ

Л. Б. Олійник

Анотація


Мета статті полягає в дослідженні напряму вдосконалення технології охолоджених
м’ясних посічених напівфабрикатів за рахунок використання вітчизняних пряних
рослин
для моделювання технологічних властивостей виробів та пролонгування термінів
їх зберігання. Методика дослідження. Використовувалися стандартні органолептичні та
фізико-хімічні методи визначення технологічних показників модельних фаршів. Результати.
Викладено та узагальнено результати фізико-хімічних досліджень визначення впливу різних
сушених пряних рослин і їх екстрактів на формування якості та стабільність під час зберігання
м’ясних модельних фаршів. Висновки. Доведено позитивний вплив досліджуваних пряних
рослин та їх екстрактів на зміни технологічних властивостей м’ясних модельних фаршів
у процесі зберігання, зроблено висновки та рекомендації для подальшого вдосконалення технології
охолоджених м’ясних посічених напівфабрикатів згідно із сучасними тенденціями розвитку
галузі.
Ключові слова: м’ясні посічені напівфабрикати, м’ясні модельні фарші, пряні рослини, бактеріостатична
дія, антиоксидантна дія, технологічні властивості, споживча якість, безпечність.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.