ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ РИНКУ ХОСТЕЛІВ В УКРАЇНІ
DOI: http://doi.org/10.37734/2409-6873-2019-4-14

І. М. ПОВОРОЗНЮК / I. Povorozniuk, І. М. КИРИЛЮК / I. Kyryliuk

Анотація


Метою статті є розробка заходів щодо вдосконалення роботи українських хостелів на ринку готельних послуг України. Предметом дослідження є економічні стосунки, процеси співпраці економічних суб’єктів на ринку готельних послуг, а також заходи щодо вдосконалення діяльності українських хостелів. Методика дослідження. У процесі дослідження використано загальнонаукові та спеціальні методи дослідження, системний підхід до вивчення специфіки розвитку та управління хостелами в умовах конкурентної боротьби за споживача. Результати. У роботі сформовано основні завдання щодо вдосконалення діяльності роботи українських хостелів, які сприяють поповненню бюджету країни та регіону. Розроблено принципи конкурентоспроможного ринку хостелів в Україні й визначено сильні та слабкі сторони їх роботи. Практична значущість результатів дослідження полягає в розробці теоретико-методичних механізмів і практичних рекомендацій, направлених на вдосконалення роботи українських хостелів на ринку готельних послуг України. Запропоновано заходи щодо підвищення ефективності роботи хостелів і засобів розміщення приватного сектору державного та регіонального рівнів. Для досягнення позитивних змін на ринку хостелів потрібні спільні дії органів державного управління, які дозволять провести заходи щодо вдосконалення роботи українських хостелів і вивести їх на новий рівень розвитку, забезпечити їх роботу й захистити від впливу негативних факторів, обумовлених слабкими сторонами їх діяльності.

Ключові слова: хостели, індустрія гостинності, готель, готельні послуги, хостел-рух, малі засоби розміщення.

ПОСИЛАННЯ

1. Байлик С. І. Організація готельного господарства : підручник / С. І. Байлик, І. М. Писаревський. – Харків : ХНУМГ імені О. М. Бекетова, – 2015. – 329 с.

2. Браймер Р. А. Оcновы управления в индустрии гостеприимства : учебник / Р. А. Браймер. – Москва : Аспект Пресс, 1995. – 382с.

3. Близько 230 київських хостелів працюють нелегально [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://news.finance.ua/ua/news/456268/ blyzko-230-kyyivskyh-hosteliv-pratsyuyutnelegalno (дата звернення: 19.10. 2019). – Назва з екрана.

4. Давиденко І. В. Можливості розвитку хостелів в Україні [Електронний ресурс] / І. В. Давиденко, І. М. Єгупова, Л. В. Бортник // Матеріали міжнародної наук.-практ. конф. «Актуальні проблеми розвитку економіки в контексті глобальних викликів» (19–20 вересня 2013 р.), присвяченої 45-річчю факультету міжнародної економіки. – Режим доступу: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/ 1836/1 (дата звернення: 02.11.2019). – Назва з екрана.

5. 9 способов увеличить бронирования хостела [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.mambara.com/RU/news/2019/344_9-sposobov-uvelichitj-bronirovaniya-hostela.htm (дата звернення: 25.11.2019). – Назва з екрана.

6. Кабушкин Н. И. Менеджмент гостиниц и ресторанов : учеб. пособие / Н. И. Кабушкин, Г. А. Бондаренко. – Минск : «Новое знание», 2001. – 216 с.

7. HoReCa : навч. посіб. : у 3 т. Т. 1. Готелі / [А. А. Мазаракі, С. Л. Шаповал, С. В. Мельниченко та ін.] ; за ред. А. А. Мазаракі. – 2-ге вид., виправл. і допов. – Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. – 412 с.

8. Мишин Д. Bear Hostels & Privet Hostels: о причинах популярности хостелов и трендах гостиничного бизнеса [Електронний ресурс] / Д. Мишин. – Режим доступу: http://hotelier.pro/hostels/item/73-mishin (дата звернення : 20.10.2019). – Назва з екрана.

9. Труднощі легалізації: чому в Україні страждають «білі» хостели [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.segodnya.ua/ua/ economics/business/trudnosti-legalizaciipochemu-stradayut-belye-hostely-1277930.html (дата звернення: 25.11.2019). – Назва з екрана.

10. Хостелы и мини-отели приобретают все большую популярность [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://rg.ru/2018/12/18/reg-cfo/pochemu-hostely-i-mini-oteli-nabiraiutpopuliarnost.html (дата звернення: 20.10.2019). – Назва з екрана.

11. Уокер Дж. Р. Введение в гостеприимство. Introduction to Hospitality : учеб. пособие / Дж. Р. Уокер. – 4-е изд. – Москва : ЮНИТИДАНА, 2015. – 736 с.

Опубліковано: 2020-03-28


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.