СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ КООПЕРАТИВНИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА НАЦІОНАЛЬНИХ КООПЕРАТИВНИХ СИСТЕМ (НОВІ ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ)

В. В. ГОНЧАРЕНКО, А. І. МІЛЬКА

Анотація


Мета статті полягає у визначенні теоретико-методологічних підходів щодо оцінки економічної та соціальної ефективності діяльності кооперативних підприємств, організацій та національних кооперативних систем. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, діалектичного підходу. Результати. У статті розкриваються нові теоретико-методологічні підходи щодо визначення показників соціально-економічної ефективності кооперативних підприємств та національних кооперативних систем. Практична значущість результатів дослідження. Показано особливості кооперативів як неприбуткових форм здійснення господарської діяльності та їх відмінності від підприємницьких форм господарювання.

Ключові слова: ефективність, соціально-економічна ефективність, кооперативні форми господарювання, кооперативні підприємства, національні кооперативні системи.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.