ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ ТА МЕТОДИ СТИМУЛЮВАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ІННОВАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ЯПОНІЇ

І. О. ГАЙДА

Анотація


Мета статті полягає у дослідженні інноваційної політики Японії, а також у
детальному вивченні механізмів такої політики. Необхідно розкрити Базові плани розвитку науки і технологій їх ключові аспекти. Дослідити методи державного стимулювання інноваційної політики та напрямки державної підтримки науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт у Японії.
Визначено та розкрито Базові плани державної підтримки науки і технологій, а також механізми, що забезпечують лідерство країни та ринку технологій. Досліджено структуру інноваційної діяльності Японії, та методи такого результативного стимулювання інноваційної діяльності. Саме інноваційний шлях розвитку економіки забезпечує оновлення технологій, товарів і
послуг, ефективне використання науково-технічного потенціалу та стимулювання його підвищення. Важливе місце в такій політиці відводиться податковим заходам. Уряд у Японії ввів податкові стимули, бо прагнув схилити приватний бізнес до активнішої участі у фінансуванні національних науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок (НДДКР).

Ключові слова: інновації, державна інноваційна політика, науково-дослідні та дослідноконструкторські роботи (НДДКР), податкове стимулювання, наука і технологія, конкурентоспроможність.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.