УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ СТРАВ ІЗ РИБИ З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЇХ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ

К. О. МЕЛЬНИКОВ, Т. О. КОЛІСНИЧЕНКО, Ю. А. МАЦУК, Т. С. ЛИСТОПАД

Анотація


Мета дослідження. Однією з головних умов функціонування організму людини є обов’язкова наявність у раціоні харчування основних нутрієнтів. Перспективною сировиною для збагачення харчових продуктів є рослинна сировина. Тому розглянуто доцільність використання порошків із дикорослих ягід для виготовлення страв із риби. Методика дослідження. Використані органолептичні, фізико-хімічні методи. Результати. Розроблено технологію виробництва риб-рослинної страви «Кнелі з рибного мусліну з журавлиною» шляхом введення порошку із вичавок журавлини. Проведено органолептичну оцінку та виконано органолептичні профілі страви-аналога та вдосконаленої страви. Висновки. Розроблені риборослинні страви з ягідними порошками характеризуються високою якістю і рекомендовані до впровадження в заклади ресторанного господарства.

Ключові слова: риба, риборослинні страви функціонального призначення, антиоксиданти, підвищення харчової цінності.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.