Аналіз зв’язаної води в гарбузовому пюре, обробленому високим тиском

V. Sukmanov, N. Herman

Анотація


Мета дослідження полягає у визначенні характеру впливу високого тиску на
зв’язану воду в гарбузовому пюре.

Методика дослідження. Використане обладнання – дослідницьке обладнання для обробки високим тиском продуктів харчування та дериватограф Q-1500d. Результати. Експериментально визначено характер впливу високого тиску на зв’язану воду, яка міститься в гарбузовому пюре.

Висновки. Обробка високим тиском не сприяє виділенню зв’язаної вологи з гарбузового пюре; властивості й показники продукту після обробки високим тиском залишаються незмінними.

Ключові слова: високий тиск, гарбузове пюре, дериватографічний аналіз, зв’язана вода, вільна вода.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.